Overal is inspiratie

zen-balans-harmonie-hout-licht

Overzicht inspireert, online en offline. Alles om mij heen, zie ik als inspiratiebron. Inspiratie waarmee ik mezelf voed en verrijk in wie ik ben, wat ik doe en wat ik voor anderen kan betekenen. Ook op mijn pad als professional organizer kom ik zoveel mooie en interessante mensen en dingen tegen, die ik graag met jullie deel. Op deze site dan ook een plek voor inspiratie over, voor en door OVERZICHT. 

Hieronder een mooi weetje over de kleine kogelvis met grootste prestaties. Al jaren ben ik onder de indruk. Het beeldmerk van OVERZICHT | Professional Organizing is dan ook een beetje geïnspireerd op deze fantastische cirkel onder water, zie jij het ook?

Laat me weten waar je graag meer over wilt lezen. Als het gaat over organizen, structuren, opruimen, minimaliseren, opbergen, harmonie, productiviteit, balans,   efficiëntie, functionaliteit, methoden, veranderen, interieur, ruimte, coaching, collega organizers, boeken….het inspireert allemaal.

Suggesties zijn van harte welkom via: mecheline@overzichtonline.nl

Voor dagelijkse kleine inspiratiebronnen, volg me ook op Instagram: @overzichtonline

Mecheline

De perfectie van de kleine kogelvis

Met overzicht kunnen we beter besluiten en over ‘zien’. 

Overzicht gaat over ‘zicht’, zicht op zaken, zicht op het geheel. Wie dat als geen ander verstaat is deze virtuoos in de natuur, een enorme inspiratiebron voor mij, voor ritme, overzicht, balans en harmonie. Zelfs het OVERZICHT | Professional Organizing logo is geïnspireerd op deze kleine kunstenaar, kijk maar eens mee onder water… 

” In 2012 brak het nieuws over de ontdekking van een verbazingwekkende kleine kogelvis die in staat is uitvoerig ontworpen ‘graancirkels’ te creëren op de bodem van de oceaan als onderdeel van een uitgebreid paringsritueel. Het gedrag werd voor het eerst gedocumenteerd door een fotograaf genaamd Yoji Ookata, die later terugkeerde met een filmploeg van de Japanse natuurshow NHK, die later een aflevering over de vis uitzond.

Zelfs toen artikelen over het web stuiterden, was het nog steeds moeilijk voor te stellen hoe een klein visje zo’n groot ontwerp in het zand kon creëren, zelfs als je rechtstreeks naar fotografisch bewijs staarde. Eindelijk is er een video verschenen die laat zien hoe de kleine man voorzichtig het zand doorkruist in een draaiend kriskras patroon om een soort subaquatische spirograaf te creëren. De gestructureerde zandsculptuur trekt niet alleen partners aan, maar dient ook als bescherming wanneer de vissen paren en eieren leggen. (via The Awesomer)”

vertaald naar Nederlands uit Bron: https://www.thisiscolossal.com